Profil tvrtke Montblanc

Stvaranje Montblanc proizvoda je putovanje koje oduzima dah, od same ideje do realizacije. U svakom koraku stvaranja Montblanc proizvoda, majstor ostavlja dio duše i srca koje unosi u svaki komad koji stvori.

Priča o Montblacu započela je 1924 kada je stvoreno prvo Meisterstück nalivpero. Perfektno ručno stvoreno remek djelo od najboljih Europskih stručnjaka ubrzo je dobilo kultni satus. No Montblanc se nije zaustavio na tome, izrastao je u ozbiljnu tvrtku koja je s godinama širila svoje poslovanje i asortiman dodavajući nove kolekcije i različite vrste pisaćeg pribora. 

Dok Montblanc pisaći pribor zapisuje vaše važne, životne trenutke, Montblanc satovi omogućavaju vam da pratite vrijeme dok ih proživljavate. 
Montblanc proizvodi

Uz pomno odabrane materijale, svaki Montblanc pisaći pribor priča svoju priču kao što i svaki instrument stvara svoj ton glazbe.
18K zlatni vrh nalivpera dodaje posebnu notu i daje karakterističan oblik, a na sebi nosi prepoznatljivu zvijezdu i brojku 4810 što predstavlja visinu Mont Blanc planine u metrima. 


Duboko u dolini satova La Locle, kod planina Jura, nalazi se i Montblanc tvornica gdje urari najviše klase stvaraju inovativna remek djela urarstva. Spoj suvremenog dizajna sa švicarskom tradicijom na visokoj tehnološkoj razini sinonimi su Montblanc satova dok odražavaju spektar vještina u stvaranju vlastitih urarskih mehanizama, usklađeni sa inovativnim dizajnom i visokokvalitetnom završnom obradom.
Jednostavne linije i pomno odabrani uzorci te klasičan dizajn daju bezvremensku eleganciju svakom komadu kožne galanterije. S pravom glavna kolekcija nosi naziv Meistersück kao i prvi komad pisaćeg pribora koji ih je proslavio.

Montblanc i poznati

Montblanc je za svog globalnog ambasadora odabrao zvijezdu Hugh Jackmana, čovjeka posebnog stila, koji svakom pojavom odiše elegancijom. Jackman i njegov stil  idealno su se uklopili uz Montblanc.
Montblanc je podržao Lang Langa u organizacijii "Lang Lang International Music Foundation" događaja, na koje me pojavilo i jedno od najpopularnijih lica Hollywooda, Alec Baldwin sa svojom suprugom Hilariom Thomas. Taj događaj popratile su i poznate glazbene zvijezde kao John Legend. 
 Anne Frank proslavila se svojim djelom "Dnevnik Anne Frank", koji je opisivao strašne situacije koje je prolazila tokom nacističke okupacije. 
Postoje vjerovanja da je svoju prvu verziju "Dnevnika" napisala baš svojim Montblanc nalivperom, koje je jednim slučajem slučajno ubacila u vatru. Toliko je voljela tu olovku da je na kraju i napisala odu toj olovci. 
U legendarnim serijalima James Bonda oduvijek su se pojavljivali "gadgeti" zamaskirani u luksuznim proizvodima. 
Montblanc 146 Sterling Silver u serijalu Octopussy spašava James Bonda (Roger Moore) u nezavidnoj situaciji - kada bježi iz zatvora upotrebljavajući kiselinu skrivenu u nalivperu, a ujedno je služila i kao pojačalo zvuka, što mu je olakšavalo prisluškivanje.