Profil tvrtke Baume et Mercier

Sa više od 170 godina iskustva u izradi ručnih satova Baume & Mercier je danas među liderima u proizvodnji luksuza. Baume urarska obitelj svoju je dugu tradiciju započela davne 1830. nakon što je Luis-Joseph otvorio svoju prvu radionicu u Les Bois-u. Period nakon toga obilježen je brojnim nagradama od kojih je najistaknutija visoka ocjena koji su dobili 1893. godine u Londonu za chronometar sa turbillion mehanizmom.
1918. godine prvi puta su se sreli Wiliam Baume i Paul Mercier, a njihovo je prijateljstvo ubrzo preraslo u partnerstvo iz kojega je nastao brand kojega danas poznajemo. Bez da su ikad izdali svoje tradicionalne vještine i smisao za dizajn, kroz godine su vješto pratili mijenjanje mode te prihvaćali sve tehničke inovacije. Primljeni su u Richemont grupaciju 1988. što nedvojbeno pokazuje status Baume & Mercier među visokim švicarskim urarskim kućama.
Grčko slovo PHI Φ sastavni je dio svakog sata, prihvaćen kao logotip branda i simbolizira filozofiju perfektne ravnoteže.
Sljedeći svoj moto ''Život su momenti'' razvili su svoje kolekcije inspirirane emocijom življenja na Long Islandu, prikazujući time esencijalne ideale u spoju svojih proizvoda. U isto vrijeme i moderne i tradicionalne, sve Baume & Mercier kreacije dizajnirane su da poštuju tečne, harmonične proporcije.

Baume et Mercier u Hrvatskoj

Gospodin Zoran Šprajc oduvijek je znao prepoznati eleganciju i kvalitetu. To potvrđuje i njegov odabir ručnog sata, a to je Baume & Mercier, Classima Executives Chronograph. Automatski sat u čeliku s crnim brojčanikom i chronograph brojčanicima u srebrnoj boji. Elegancija i preglednost sata odaju da g. Šprajc voli da je sve na svojem mjestu.
27. Svjetsko prvenstvo u podvodnom ribolovu.
Upisan u povijest kao jedini podvodni ribolovac koji je odnio pobjedu dva dana za redom tijekom prvenstva, Danijel Gospić, ponosni je vlasnik Baume & Mercier sata iz kolekcije Riviera Sport koju je osvojio tijekom 27. Svjetskog prvenstva u podvodnom ribolovu koje se održalo 2010. na Malom Lošinju u Hrvatskoj.

Baume et Mercier i poznati

Poznati hollywoodski glumac Ashton Kutcher ponosni je vlasnik sata iz Riviera kolekcije prepoznatljive po legendarnom dizajnu koji nikada ne izlazi iz mode. Kao takav proizvodi se još od 1973. godine. Ashtonov model je Riviera Automatic Chronograph sa čeličnom narukvicom.

Glumac zapamćen po legendarnoj ulozi u serijalu Dosje X, David Duchovny zaljubljenik je u Baume & Mercier satove te je za sebe odabrao Hampton Classic XL model sa aligator remenom i otvorom na poleđini lica sata.

Očajna kućanica Teri Hatcher vlasnica je Baume & Mercier modela iz kolekcije Diamond četvrstastoga oblika sa čeličnom narukvicom i dijamantima sa strane kućišta.
Amerikanac kubanskoga podrijetla Andy Garcia iza sebe ima zavidnu glumačku karijeru, a na svojoj ruci ponosni znak svoga uspijeha Baume & Mercier Classima Executives model sa aligator remenom kako bi pokazao svoj osebujni karakter klasičnog muškarca.  
Gary Sinise, američki glumac, dobitnik Zlatnog globusa za ulogu u seriji Truman i  Emmyja za film Georgea C. Wallacea Jr., poznat i kao CSI voditelj ekipe u seriji CSI New York posjeduje Baume & Mercier - Classima Executive model sa safirnim otvorom na poleđini kućišta.
Ovaj kanadski glumac dobitnik Emmyja i Zlatnoga globusa ostaje zapamćen po svojoj ulozi u seriji 24. Kiefer Sutherland vlasnik je Baume & Mercier modela iz kolekcije Hampton koji dolazi sa chronograph funkcijom i čeličnom narukvicom. Idealan izbor za njegov snažni karakter.
Oskarovka Kim Basinger svoju je svjetsku slavu stekla impresivnom ulogom u filmu L.A. povjerljivo za koju 1997. godine dobiva ovu prestižnu nagradu. Vlasnica je Baume & Mercier sata iz kolekcije Diamond, sa čeličnom narukvicom, kućištem od sedefa i nizom dijamanata sa dvije strane brojčanika.
Jedna od žena koje su ostavile neizbrisiv trag u svijetu glume je svakako Meg Ryan, američka ikona i ''kraljica romantičnih komedija'' za sebe je odabrala Baume & Mercier sat iz kolekcije Hampton na čeličnoj narukvici sa 28 dijamanata na kućištu sata.