Profil tvrtke Baume & Mercier

Sa više od 170 godina iskustva u izradi ručnih satova Baume & Mercier je danas među liderima u proizvodnji luksuza. Baume urarska obitelj svoju je dugu tradiciju započela davne 1830. nakon što je Luis-Joseph otvorio svoju prvu radionicu u Les Bois-u. Period nakon toga obilježen je brojnim nagradama od kojih je najistaknutija visoka ocjena koji su dobili 1893. godine u Londonu za chronometar sa turbillion mehanizmom.
1918. godine prvi puta su se sreli Wiliam Baume i Paul Mercier, a njihovo je prijateljstvo ubrzo preraslo u partnerstvo iz kojega je nastao brand kojega danas poznajemo. Bez da su ikad izdali svoje tradicionalne vještine i smisao za dizajn, kroz godine su vješto pratili mijenjanje mode te prihvaćali sve tehničke inovacije. Primljeni su u Richemont grupaciju 1988. što nedvojbeno pokazuje status Baume & Mercier među visokim švicarskim urarskim kućama.
Grčko slovo PHI Φ sastavni je dio svakog sata, prihvaćen kao logotip branda i simbolizira filozofiju perfektne ravnoteže.
Sljedeći svoj moto ''Život su momenti'' razvili su svoje kolekcije inspirirane emocijom življenja na Long Islandu, prikazujući time esencijalne ideale u spoju svojih proizvoda. U isto vrijeme i moderne i tradicionalne, sve Baume & Mercier kreacije dizajnirane su da poštuju tečne, harmonične proporcije.
 

Baume & Mercier u Hrvatskoj

Gospodin Zoran Šprajc oduvijek je znao prepoznati eleganciju i kvalitetu. To potvrđuje i njegov odabir ručnog sata, a to je Baume & Mercier, Classima Executives Chronograph. Automatski sat u čeliku s crnim brojčanikom i chronograph brojčanicima u srebrnoj boji. Elegancija i preglednost sata odaju da g. Šprajc voli da je sve na svojem mjestu. 
27. Svjetsko prvenstvo u podvodnom ribolovu.
Upisan u povijest kao jedini podvodni ribolovac koji je odnio pobjedu dva dana za redom tijekom prvenstva, Danijel Gospić, ponosni je vlasnik Baume & Mercier sata iz kolekcije Riviera Sport koju je osvojio tijekom 27. Svjetskog prvenstva u podvodnom ribolovu koje se održalo 2010. na Malom Lošinju u Hrvatskoj.