Profil Anonimo

U svojoj jako kratkoj povijesti ovaj brand je ostvario nezamislivi uspjeh i izgradio prepoznatljivost u svijetu proizvodnje satova, te ravnopravno konkurira svojim švicarskim kolegama. Smješten u Firenci ovaj je brand u svoj dizajn integrirao duh stila talijanskih majstora, a istovremeno omogućavajući visoku funkcionalnost nosivog predmeta.

Federico Massecesi radeći za kuću Salvatore Ferragamo u samim početcima svoje karijere obogaćuje se višegodišnjim iskustvom u proizvodnji luksuznih predmeta, nakon čega prihvaća golemi izazov te u dogovoru sa Firentinskim urarima osniva Anonimo. Brand kao takav slijedi tradicionalnu visinu kvalitete, jedinstvo stila i uspostavlja finu estetsku notu. Danas je Anonimo najpoznatija i najvažnija talijanska kompanija u proizvodnji satova poznata diljem svijeta.

Zašto Anonimo? Ime firme nije slučajno izabrano, već je nastalo po posebnoj filozofiji kompanije. Ta filozofija bazirana je na principu da sat nije priča o nama, već o individualnoj osobi koja ga nosi te prikazuje njenu ekspresiju osobnosti. Poruke koje odašilje osoba koja nosi Anonimo sat su: originalnost, predanost, iskrenost, bitnost i timski rad što su ujedno i poruke koja Anonimo šalje vama.

Anonimo ambasador

Popularni pjevač grupe Vatra, jedan od mentora show-a "The Voice", Ivan Dečak, izabran je za ambasadora našeg branda Anonimo. Njegov izbor je Anonimo Alpini PRI ručni sat iz limitirane edicije, a uručio mu ga je Saša Drvar, vlasnik i direktor tvrtke Darvel.

Anonimo i poznati

Jedan od najpoznatijih glumaca današnjice, popularni Tom Cruise, ponosni je vlasnik Anonimo sata iz kolekcije Dino Zei - San Marco. Automatik sat u PVD kućištu s inikatorom power reserve funkcije na smeđem remenu, idelano ističe Tomovu sportsku stranu.
Axel Pons mladi španjolski motociklist, svoju je karijeru počeo graditi već sa 14 godina. Danas je već dokazao svoju kvalitetu na motociklističkim stazama i postao ambasador Anonimo branda. Na svojoj ruci uvijek nosi sat iz kolekcije Militare Vintage sa automatskim pokretom sata te patentiranim Anonimo kućištem.
Poznati glumac Ethan Suplee iz TV hitova "My Name is Earl", "Tales From The Cript", "Boy Meets World",  također glumac u više poznatih filmova Hollywoodske produkcije, "The Butterfly Efect", "Evolution", "John Q"  nosi jedan od tri Anonimo sata koje posjeduje.
Anthony Kiedis glavni pjevač jedne od najpoznatije rock grupe Red Hot Chili Peppers poznat po svojoj nekonvencionalnosti za sebe je odbrao Anonimo sat iz kolekcije Millimetri.
Toni Luca, poznati nagrađivani talijanski nogometaš (Najbolji strijelac Seria A 2005/06, Europska zlatna kopačka 2005/06, Najbolji strijelac kupa UEFA 2007/08, Najbolja momčad SP-a 2006) nosi Anonimo sat - iz Militare kolekcije s čeličnim kućištem i bijelim brojčanikom s zaštićenom krunicom kod remena - koji se idealno uklapa s njegovim sportskim afinitetima.
Eric Singer, legendarni bubnjar grupe KISS ("Creatures Of The Night", "I Love It Loud", "Lick It Up", "All Hell's Breakin' Lose", "Heaven's On Fire", "Thrills In The Night"), strastven je kolekcionar ručnih satova. Eric najviše voli nositi svoj omiljeni Anonimo Militare.

Anonimo projekti

Anonimo i jedrenje
Odlučivši se ući u svijet jedriličarstva, za dizajn svoga broda zadužili su poznatog Rolfa Vroljika (prijašnji dizajner za Alinghi), a tim vodi manager Riccardo Simoneschi. Razlog ove odluke pronalazimo u savršenom uklapanju svojih satova sa tehnologijom i dizajnom jedriličarskog svijeta, a voda je glavni element gdje se Anonimo najbolje ističe.
Anonimo i ronjenje
Anonimo
i "Istituto Nazionale di Geofisica e Vulcanologia di Roma", zajedno su obavili testiranja na Anonimo satovima na način da se satovi linije Militare pričvrste na vanjski dio podmornice koja je zatim spuštena na 2100 metara dubine. Anonimo satovi dokazali su da mogu izdržati čak 100%-tni veći pritisak, od onoga predviđenoga.
Anonimo i vojska
Anonimo
je razvio poseban sat iz Dino Zei kolekcije - San Marco, koji koriste talijanska mornarica i specijalne vojne postrojbe koji su u tom satu pronašli posebnu izdržljivost kakvu su i tražili. Ovi satovi rezultat su dugogodišnje istraživanja i eksperimentiranja kako bi se dobio savršen spoj funkcionalnosti i suvremenoga dizajna.