Profile Frederique Constant

Povijest ovoga visoko kvalitetnoga švicarskog sata datira iz davne 1988. godine kada Constant Stas započinje proizvodnju brojčanika za satove sa otisnutim satnim indeksima. No svoj veliki probitak ovaj brand doživljava 1998. godine kada Aletta Bax i Peter Stas lansiraju svoju liniju od šest modela inspiriranu klasičnim dizajnom sata. Cjelokupna izrada satnoga mehanizma i njegovo sastavljanje i danas se vrše unutar vlastite proizvodnje.

Svoj uspjeh stekli su zahvaljujući kvaliteti mehanizma i besprijekorno funkcionalnom, a opet klasičnom izgledu svojih modela. Od 1995. godine izlažu na sajmovima u Ženevi i Baselu te svake godine dokazuju da mogu biti konkurentni u proizvodnji luksuznih švicarskih satova. 1994. godine lansirali su svoju Heart Beat kolekciju, osmišljenu da prikaže složeni unutarnji mehanizam, a koja ubrzo nakon toga postaje simbolom samoga branda i osvaja naklonost brojnih kolekcionara i zaljubljenika u švicarke satove.

Frederique Constant i poznati

Eva Longoria jedna od trenutno najpoznatijih glumica, koju često možemo gledati u popularnom TV serijalu "Kućanice", vlasnik je Frederique Constant sata Double Heart Beat. "Čokoladni" Sat s roza zlatnim kućištem ukrašen dijamantima i s dijamanitma na brojčaniku idealno se uklapa u njezin glamurozan život. 
U suradnji s ShuQi - poznatom glumicom koje se možemo sjetiti u ulozi zatočene djevojke u megahitu Transporter, Frederique Constant redizjanira kolekciju Persuasion Ladies. Glumica ubacuje svoje ideje na brojčanik te iz popularanog Love Heart Beat stvara novi Amoure Heart Beat. 
Frederique Constant sudjeluje u humanitarnoj akciji za koju su odabrali i ambasadoricu - ''našu'' poznatu pjevačicu Ninu Badrić. Putem te akcije dio prihoda od prodaje satova iz ''Double Heart'' kolekcije daje se u fond za djecu sa problemina u radu srca. Novac je namjenjen operativnim zahvatima koji bi se spasili ovi mladi životi.

Osiguranje Kvalitete

Frederique Constant satovi rigorozno se testiraju. Niti jedan jedini sat ne napušta atelijer bez da bude izložen ekstremno visokoj proceduri testiranja te kontroli kvalitete.
Svaki sat individualno se testira na vodootpornost, ali i na pritisak koji se pojavljuje u zrakoplovima, kako ne bi došlo do eventualnog pucanja stakla. Stoga je Frederique Constant i proizveo novu konstrukciju koja stabilizira pritisak i čini sat izdržljivim na takve napore.