Samonavijajuća Baumatic kolekcija putem pokreta osigurava optimalnu pouzdanost. Uz autonomiju od 120 sati (5 dana), satovi Clifton Baumatic nude veliku kronometrijsku preciznost (–4 / + 6 sekundi dnevno za modele sa COSC certifikatom).

Otporni na magnetska polja svakodnevnog života. Ovi modeli zahtijevaju usluge održavanja samo jednom u sedam godina, a ne tri do pet godina kao tradicionalni ručni sat. Veliki obožavatelji  ovog remek dijela cijenit će ova izvanredna dostignuća.

Od svog osnutka 1830. godine  Baume & Mercier stavljaju tehničke i estetske inovacije u središte svojih kreacija. U skladu s njihovim sloganom „Prihvatite samo savršenstvo; satove najviše kvalitete " na temelju 190 godina baštine, postali su švicarski pionir u proizvodnji satova. Njihov međunarodni ugled stvaran je razvojem suvremenih satova visoke izvedbe koji čine idealne svakodnevne pratitelje.

Tijekom druge polovice 19. stoljeća Baume & Mercier stekli su solidan međunarodni ugled. Njihovi mehanizmi za navijanje zaslužili su  brojne nagrade i medalje. Primili su zlatnu medalju na Međunarodnoj izložbi u Melbourneu 1880. i Londonu 1885., i ponovno u Chicagu 1893. i 1892. Godine. Srušili su sve rekorde za preciznost na natjecanju iz kronometrije u Kew Observatory u Engleskoj sa džepnom štopericom koja je imala mehanizam za navijanje bez ključa. Ostao je najprecizniji sat na svijetu 10 godina.

U 1920-ima i 1930-ima Baume & Mercier su prezentirali ultra tanke satove . Te su 1965. godine razvili ultra tanki mehanizam za samo navijanje.Baume & Mercier postali  su jedini brand koji je u svoje remene integrirao elemente od 18-karatnog zlata, te volfram karbid u futrole .

 U 2018. godini, kombinacijom mehaničkih inovacija i urarskog nasljeđa, Baume & Mercier predstavili su kolekciju Clifton Baumatic koja uključuje samonavijajući mehanizam Baumatic BM12-1975A, još jednom potvrdivši stručnost branda u kombiniranju stila s vrhunskom tehnologijom .

U 2019. godini predstavili su  novu verziju Baumatic mehanizma, BM13-1975A, koji je posvećen klijentovim očekivanjima bez gubitka kvalitete.Clifton Baumatic kolekciju pogledajte Ovdje