Oduševljene zvijezde, kulturne ikone i besprijekorne ljepote, vrhunska elegancija i neodoljiva aura naj legendarnijih muza 20. stoljeća inspiracija su Montblanc kolekciji pisaćeg pribora Muses Edition. Kao najbolji simbol glamura i ženstvenosti, Marilyn Monroe je najnovija muza koja se pridružila kolekciji. Talentirana glumica s neusporedivom karizmom pojavila se u više od 30 filmova tijekom života i očarala publiku svojim osebujnim glazbenim snimcima. Povrh svega, Monroe je nadaleko prepoznata kao utjelovljenje senzualne ljepote, utjelovljujući bezvremenski elegantan, ali provokativan stil kojem se i danas divi i oponaša. Novo izdanje Montblanc Muses Marilyn Monroe ™ Special Edition uključuje nalivpero, roler i kemijsku olovku, crpeći inspiraciju iz glamuroznog života ranjive i sramežljive žene koja je svoj život živjela u središtu pozornosti.

 

Marilyn Monroe, rođena Norma Jeanne Mortenson u Los Angelesu 1926. godine, odrasla je u skromnim okolnostima, prevladavajući osobne prepreke za postizanje života međunarodne zvijezde. Vođena neukroćenom željom za uspjehom, slavom i popularnošću, skok je napravila u samo nekoliko godina od nepoznatog modela do nezaboravne ikone zaslona. Dok je svoju slavu našla 1953. godine glavnim ulogama u Niagara , Gentlemen Prefer Blondes i How to Marry a Millionaire , ona će zauvijek ostati upamćena po jednoj od najtrajnijih slika u kinu - sceni iz filma The Seven Year Itch gdje stoji na rešetki metroa pokušavajući ukrotiti njezinu raspuhanu bijelu haljinu.

 

Svaki detalj dizajna Montblanc Muses Marilyn Monroe ™ Special Edition evocira stil potpisa filmske božice. Oblik instrumenta za pisanje nadahnut je favoriziranim 4-inčnim potpeticama koje je Marilyn Monroe favorizirala, a to je postalo karakteristično za njezin osobni stil. Boja tijela i poklopca pisaćeg instrumenta podsjeća na njezin crveni ruž, stvoren posebno za filmsku zvijezdu. Bogata crvena smola uparena s ukrasima obloženim zlatom u tonu šampanjca kako bi stvorili glamurozan izgled u čast žene koja nikada nije neuspjela ukrasti predstavu svojom naelektrizirajućom prisutnošću. Nakrivljeni vrh poklopca ukrašen je Montblanc amblemom u zlatnoj boji u tonu šampanjca. Među nekoliko modnih dodataka koje je nosila bio je i jedan niz bisera Akoya koji joj je dao suprug Joe DiMaggio s kojim je bila u braku samo 274 dana.

 

Pored njenih pojavljivanja na ekranu, Marilynin glas imao je prepoznatljivu kvalitetu zbog koje su pjesme poput "Diamonds Are A Best's Friend" bile nezaboravne, a njeni rijetki nastupi uživo pred očaranim obožavateljima očaravajući. U odnosu na poznatu filmsku pjesmu, konus pisaćeg pribora specijalnog izdanja urezane su dijamantski oblici uz potpis ikone stila. Na zlatnom obloženom nalivperu u tonu šampanjca odlikuje se ugravirani portret legendarne glumice. Tradicionalno zaobljena rupa oštrice oblikovana je kao stvarno "srce" - ono prvo u kolekciji Muses - kako bi istakla simboliku neusporedive ženstvenosti Marilyn Monroe.

 

Iako je tijekom života bila poznata kao savršeno stilizirana zvijezda, njena dobro njegovana persona bila je samo jedna strana složene priče. Bila je dobro čitana žena s opsežnom zbirkom knjiga koja je obuhvaćala djela iz literature, poezije i psihologije. Često pogrešno shvaćena, ona nije bila samo šljokica, već je bila predana umjetnosti i bavila se ništa manje do potpunog savladavanja svog zanata. Želja za ozbiljnim umjetničkim doprinosom motivirala ju je 1954. godine u New York da osnuje vlastitu produkcijsku kompaniju, Marilyn Monroe Productions. Kroz majstorstvo specijalnog izdanja Muses Marilyn Monroe ™, Montblanc odaje počast ženi koja je napisala vlastitu stranicu moderne povijesti i nastavlja nadahnjivati žene svojom legendarnom sposobnošću da prevlada najteže izazove za postizanje uspjeha.

SHOP NOW

Marilyn Monroe ™; Prava javnosti i prava osoba: Imanje Marilyn Monroe LLC.

marilynmonroe.com