Košarica
S.T. Dupont

Simon Tissot Dupont dolazi u Pariz 1872. godine iz svojih rodnih Alpi da bi osnovao ono što će postati najkvalitetnija francuska kožna manufaktura, proizvodeći luksuzne kovčege za dokumente. 1922. godine njegovi sinovi Andre Lucien, proširili su atelier i preselili sjedišnjicu proizvodnje na današnju lokaciju u Faverges. 1935. godine braća zapošljavaju ruskoga lakera i na taj način postaju čuvari strogo skrivane tajne premazivanja metala kineskim lakom.
Na zahtjev maharadže od Patiala, S.T. Dupont je izradio prvi luksuzni upaljač na benzin koji je služio kao dodatak putnome kovčegu izađenom samo za njega. Tek kasnije 1941. brend se odlučuje na komercijalnu proizvodnju upaljača kao alternative za kožnu galanteriji koja zbog nedostatka materijala zaustavlja svoju proizvodnju za vrijeme drugog svijetskog rata. Po proizvodnji upaljača nadalje biti će poznata francuska luksuzna industrija. 
1952. godine S.T. Dupont ponovno plasira na tržiste inovaciju: prvi plinski upaljač. 
Svoju ulogu kraljevskog snabdjevača ponovno su potvrdili 2011. godine kada izrađuju po narudžbi francuskog predsjednika kovčeg za pisaći pribor kao vjenčani poklon princu Wiliamu i Catherine Middleton, vojvodi i vojvodkinji od Cambridga.

Prikaži kao Rešetka Popis

Stavke 1-20 od 253

po stranici
Postavi padajućim redoslijedom
Prikaži kao Rešetka Popis

Stavke 1-20 od 253

po stranici
Postavi padajućim redoslijedom