ML novost 1

Kada je u proljeće protekle godine čuveni urarski brend Maurice Lacroix objavio projekt suradnje s #tide-om, specijalistom za racikliranje plastike kao Inicijativu za proizvodnju satova od otpadne i plutajuće plastike iz oceana plan je bio prilično optimističan.

Trebalo je ukloniti predviđenih deset milijuna boca tijekom trogodišnjeg perioda, no već za samo godinu i pol, iz mora,te sa obala i otoka oko Tajlanda izvađeno je više od sedam milijuna plastičnih boca. Skupljene boce se sortiraju, peru i usitnjavaju u manje granule koje se spajaju s prerađenom plastikom, pa nastaju Maurice Lacroix Aikon #tide satovi jarkih boja. S još otprilike tri milijuna plastičnih boca za prikupiti, Maurice Lacroix ne planira zaustaviti podršku projektu , već naprotiv proširiti suradnju financirajući dodatna skladišta za prikupljanje boca, te izgraditi pristanište u Ranongu kako bi brodovi učinkovitije iskrcavati plastični otpad.

Maurice Lacroix, također podupire edukacijske programe,organizirajući tečajeve u školama o važnosti recikliranja, a djeca uključena u projekt, više od 550 njih u 13 škola shvatila su važnost morskog okoliša, njegove zaštite, kao i spašavanje oceana.

.

.
ML novost 2 ML novost 3
.
ML novost 4